در زندگی شهرنشینی امروز ،شهرنشینان به مصرف گوشت شتر عادت ندارند واز خوردن آن امتناع میکنند ،وبر این عقیده هستند که این گوشت سفت و دیر پز است .در حالی که گوشت شتر ارزش غذایی بالای دارد.
بر اساس نظریات دکتر مظاهری ،متخصص تغذیه،گوشت شتر،منبع بسیار خوبی از مواد غذایی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با سایر دامهای اهلی تفاوتهایی دارد.
در مقایسه با گوشت گاو چربی و پروتيین کمتری داشته و در مقابل سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری دارد .
.مقدار ویتامین ب کمپلکس و برخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم آن زیاد است ولی از طرفی نسبت آهن و روی آن کمتر از گوشت سایر دامهای اهلی است .نسبت کلسیم آن در عضلات ران حیوان بیشتر است ..دکتر مظاهری بیان میدارند که ویتامینهای گروه ب این گوشت در تقویت اعصاب بسیار موثرند و روی موجود در آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین مفید میباشد. از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای رماتیسمی استفاده میشود.
از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص بوده و تقریبا 82 درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل میدهد در تهیه انواع خورش، وآبگوشت و خوراک استفاده میشود.
دل، جگر، قلوه، مغز، زبان و دیگر احشای این حیوان نیز از نظر ارزش تغذیهای تقریبا مانند دیگر دامهای اهلی است.دکتر مظاهری یاداور میشوند که:
گوشت شترهای کمسن و سال که بین یک تا دو ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است. اما دلایلی که باعث شده مردم گمان کنند این گوشت دیرپز است، استفاده از گوشت شتر پیر است. هرچه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافتهای گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر میگذارد. در ضمن گوشت شتر پیر برای سرخکردن هم مناسب نیست؛ چرا که میزان کلاژن آن زیاد و حین سرخ کردن ناپز میماند.مظاهری بیان کرد: کوهان شتر چربی خالص است وزیادهروی در مصرف آن برای تمام افراد خصوصا افراد با چربی خون بالا بسیار مضر است.